Защо се използва компресор за въздух при ракията

Защо се използва компресор за въздух при ракията
4 октомври 2023

 

Влияние на компресора за въздух при аерирането на ракията

Компресорът за въздух може да има важна роля при аерирането на ракията, което е процес, при който въздух се вкарва в дестилата. Влиянието на компресора за въздух при аерирането на ракията може да бъде както положително, така и отрицателно, в зависимост от неговата правилна употреба.

Положителни влияния на компресора за въздух

 • Окисляване и изглаждане на ароматите на ракията: Вкарания въздух се разтваря в ракията и помага за окисляването на различните аромати и компоненти в напитката. Това може да подобри вкуса и аромата на ракията, като я направи по-гладка и приятна за консумация.
 • Ускоряване на процеса на зреене на спиртните напитки: Аерирането може да ускори процеса на зреене на ракията, като я направи по-мека и с богат вкус по-бързо.
 • Катализация на процеса за отделяне на метила от ракията - Знаем, че отделянето на метила от ракията е сложен химичен процес, всяка химична реакция може да се катализира с различни методи, един от тях е аериерането. Не забравяйте да осигурите и благоприятна температура за да ускорите допълнително процеса. 

Отрицателни влияния на компресора за въздух

 • Окисление и загуба на аромати: Ако не се използва правилно, компресорът може да причини прекомерно окисление на ракията и загуба на ценни аромати и вкусове, за това използвайте комресора за кратък период.
 • Нееднакво разпределение на въздуха: Неравномерното или твърде интензивно аериране може да доведе до неравномерно разпределение на въздуха в ракията, което може да се отрази на нейния вкус и качество.
  За това използвайте:
  - Въздушна стена за правилно разпределяне на въздуха  - Важно е да знаете, че разполагаме с подходящи стени за въздух, които са подходящи за целта и не се разтварят в напитката. 
  - Подходящ компресор за аериране на ракия - Подходящипараметри - Мощност на помпата, изходящ дебит, изходящи изводи за въздух. 
  За това сме ви подготвили готов комплект, който включва (комресор, шлаух и въздушна стена) 

4 август 2023
Какво да правя ако кучето ми започне да повръща ?

Едно кратко ръководство за това, какво да предпиемете, като действия ако кучето ви повръща

прочети още
26 юли 2023
Аквариума ми се спука, Какво да правя ?

В тази статия ще намерите бързо ръководство за това, какво да правите аков и се спука аквариума. Най-важното е да спрете всички електрически компоненти от захранването.

прочети още
27 февруари 2023
Как да се преборите с паразитите по домашните любимци

Като собственици на домашни любимци, ние искаме да поддържаме нашите космати приятели здрави и щастливи. Един аспект от тяхното здраве, който често може да бъде пренебрегнат, е защитата им от паразити.

прочети още
27 януари 2023
Помпи за аквариум SOBO

В тази статия ще откриете предимствата на помпите за аквариум на марката SOBO. Асортимента включва продукти, като: Вътрешни и външни филтри за аквариум, фонтанни помпи, компресори за въздух, осветление за аквариуми, нагреватели, филтър медия и много други.

прочети още
19 декември 2022
Как да декорираме аквариума си

Днес ще засегнем темата за това какво да изберем за украса за новия или вече съществуващия ни аквариум.

прочети още
7 март 2022
Какво е важно да знаем за клетките за гризачи

Клетките за гризачи са различи по размер, цени и функции, но въпроса е, как да изберем подходящата къща ? В зависомост от това дали клетката ще е предназначена за заек, хамстер, чинчила, морско свинче, катерица или друг гризач, клетката може да има много разновидности.

прочети още
18 януари 2022
Аквариуми , храни и аксесоари за домзшни любимци на изплащане

Стоки за домашни любимци на разсрочено плащане. Сега можете да се възползвате от новото ни предложение за закупуване на храни, аксесоари за домашни любимци, аквариуми и периферия за тяхното оборудване на разсрочено изплащане, с помощта на нашите партньори от TBI Bank.

прочети още
16 януари 2022
ПРОМОЦИЯ 5 % ОТСТЪПКА ЗА ПЪРВА ПОКУПКА

Добре дошли в нашия онлайн магазин zoomagazinche.bg. За новите си клиенти сме приготвили специална изненада. Всички нови клиенти получават 5% отстъпка при първа покупка за стойсност над 60 лева за всички продукти в нашия онлайн каталог.

прочети още
30 декември 2021
Как да изберете подходяща клетка за хамстер

Няколко съвета за бъдещите собственици на хамстер при избора на най-добрата клетка. Стил Вентилация Подходящ размер Сигурност и безопастност на клетката Колела и токи за хамстери

прочети още
22 декември 2021
Как Да Стартирате Новия Си Аквариум | Полензни Съвети за начинаещи акваристи

Няколко съвета за това как да стартирате проекта за своя аквариум в офиса или дома. Как да подготвите аквариума и водата за първите рибки и за това как да поддържате своя аквариум в бъдеще.

прочети още