Топ филтри за аквариум


Топ филтри за пречистване на аквариумната вода

 

Знаете ли тайната на това да имате сладководен аквариум, пълен с живи риби и процъфтяващи растения, без много допълнителни усилия? Ще ви подскажем. това не е вашият субстрат, светлини или регулатори на температурата на водата. Когато става въпрос за поддържане на ежедневното ви качество на водата, най-важният фактор е най-добрият аквариумен филтър. Топ филтрите за аквариуми са практични и не заемат голямо пространство. В zoomagazinche.bg ще откриете много модели, които разполагат с допълнителни екстри като осветление, аерация и др. На какъв принцип работи топ филтъра 

Един стандартен топ филтър за аквариум е една система за филтриране на водата, като е съставена от няколко части:

Дънна помпа, която засмуква водата от определена дълбочина в аквариума, създаваща напор на водата и воден стълб според техническите  характеристики на помпата.

Маркуч / шлаух - чиито диаметър е отново съобразен според мощността на помпата и това какъв дебит. Обикновено това са от 650 до 800 л/ч - 10мм, 1000 до 2500 л/ч  до 16мм  и тнт. Като изработка най-често са тип гофретен маркуч или тип шлаух. 


Третата част от филтриращата система наречена още топ филтър е самия филтър, по принцип могат да се използва различна филтър медия, като Активен въглен, Керамични рингове или различни вати и гъби. Това зависи от самия аквариум, това каква риба обитава аквариума, Висока или ниска температура на водата в аквариума, химичния състав на водата и др. В мястото предопределено, като филтър кошница се поставя над водата, като помпата засмуква вода от аквариума и през маркуча транспортира водата до кошницата, водата преминава през филтър медията поставена в нея и се връща в аквариума. 


Видове топ филтри за аквариум 

Пазара предлага богат избор на всякакви филтри за аквариум, но топ филтрите, които можете да срещнете най-често са такива, които в себе си имат комбинация от няколко функции. 
Такива с филтрация и аерация на водата. 
Топ фитри комбинирани с осветление, аерация и филтрация. 

Филтри
Марки
Цена
Приложи