Котешки тоалетни и консумативи

Как научим котката си да използва котешката тоалетна?

Повечето котки се научават бързо да използват своите тоалетни. Осигурете няколко съдове в тихи места в къщата. Може да се наложи да опитате различни видове постеля, тъй като котките могат да предпочитат различни субстрати пред другите. Уверете се, че съда предвиден за тоалетна е лесна за влизане и излизане и се уверете, че е на тихо място, котките обичат да имат малко уединение, когато отиват в тоалетната.

Старомодни твърдения, като  „търкане на носа на котката орината“ или прилагане на каквато и да е форма на наказание няма да научат котката на нищо; всъщност може да забави процеса на обучение. Вместо това котката може да научи, че ходенето до тоалетната пред собственика е неподходящо и това може да повлияе негативно на процеса на обучение.
 
Много е важно да се отбележи, че малките котенца често нямат пълен контрол върху уринирането си, докато не са малко по-големи. Тоест, уринирането е процес на развитие, така че много малките котенца могат да направят грешка, без да могат да я предотвратят или контролират.

В zoomagazinche.bg ще откриете голямо разнообразие от отворени и затворени котешки тоалетни, отговарящи на вашите нужди.
Филтри
Марки
Цена
Приложи
Подреди по
Подреди по