Керамични Рингове за Аквариум 1000 грама

15,99 лв.
  • Марка: SOBO
  • Кат. номер: А1279
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Рингове / керамика  за аквариум

Керамичните рингове осигуряват много голяма повърхностна площ, на която полезни бактерии могат да живеят. Тази бактерии са необходими за аквариумния цикъл.

Желателно е да изплакнете пръстените в дехлорирана вода. По този начин ще премахнете праха от търкането по между им в опаковката.

За да осигурите ефективна биологична филтрация, важно е водата лесно да тече около вашите керамични пръстени.

С течение на времето може да забележите, че вашите керамични пръстени започват да ограничават потока на водата през вашия филтър. За почистването им използвайте от водата, която сте източили за смяна от вашия акварум, като се постарайте от тях да паднат само по-едрите отпадъци. По този начин няма да нарушите био средата на полезните бактерии натрупани върху тях. Важно е да се знае, че няма да върнете никога първоначалния бялл цвят на керамичните рингове. 

 

Запомнете: Вашите керамични пръстени са дом на полезни бактерии. Това са живи същества! Ако ги убиете, тогава вашият акварум ще трябва да бъде циклиран отново. Внимавайте и не ги излагайте на сапун, хлорирана чешмяна вода или почистване.

 

Смяната на керамичните рингове е нужно да се прави на 6 месеца. Това трябва да се прави поетапно, като през определено време сменяте само част от ринговете - по този начин не нарушавате био средата на аквариума и запазвате полезните за него бактерии.

Размер: 1000 грама

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!