Какво е важно да знаем за клетките за гризачи

Какво е важно да знаем за клетките за гризачи
7 март 2022

Как да изберем клетка за гризач

 

Клетките за гризачи са различи по размер, цени и функции, но въпроса е, как да изберем подходящата къща ? В зависомост от това дали клетката ще е предназначена за заек, хамстер, чинчила, морско свинче, катерица или друг гризач, клетката може да има много разновидности.
Те са с решетки или пластмасови стени, служещи за преграда.Какво трябва да съдържа една клетка за Заек

 

При избора на нова клетка за зайче трябва да имаме предвид максималния размер, който достигат представителите на породата на Вашия заек. Това ще Ви даде ясна представа, какъв трябва да бъде размера на клетката, която то ще обитава.

След това идва ред на това да изберете, какъв цвят да бъде клетката. В категория клетки за зайци, можете да намерите различни видове и разцветки, като розов, син, сив, лилав, зелен, жълт и тнт.

Цените на клетките за зайци

 

В зависимост от размера, модела и марката на клетката при нас можете да срещнете най-добрите цени за клетка за заек. В асортимента ни ще откриете широк ценови диапазон и ще срещнете марки като Ferplast, Amazonia и български бюджетни клетки за гризачи.

С цени от 39.99 лв. До 770лв.

Клетките за зайци са подходящи и за морски свинчета и чинчили.

 

Необходими аксесоари за една заешка клетка

 

Неизменна част от интериора на една клетка са следните аксесоари, като:

Поилка (бибер), който предоставя постоянен достъп до вода на Вашия домашен любимец.

Избора на поилка се определя от размера на гризача и цвета, който е чисто естетически параметър. За дребните гризачи, като мини зайчетата, морските свинчета и хамстерите поилка от 100-150 мл. Е напълно достатъчна, но за по-едрите представители е необходима поилка над 250 мл. Препоръчително е водата в бибера да се сменя често, почти всеки ден за да не застоява, тъй като животното може да откаже да пие от нея и да остане жадно.

 

Хранилка за гранулираната храна и решетката за сеното са аксесоари за клетка, които не дават възможност на животното да разпръсква безразборно храната си, запазва я свежа и създава мобилност в клетката.

 

Тоалетна за клетката на вашия гризач също е необходима, защото по този начин животното си изгражда навик, да върши тази работа на точно определено място, като не замърсява постелката и мястото на което се храни.

 

Креда за гризачи също много важен аксесоар, който помага на гризача да наточва зъбите си.Предлаганите от нас креди са с различни вкусове покриващи претенциите дори на най-капризните гризачи.Клетки за хамстери избор и цени

 

Видове клетки за хамстери – те са с различна форма, големина и различно оборудване, като тунели , колело за кетката, в което да хамстера да бяга и да поддържа добрата си физическа форма.
Избора на клетка можете да направите, като посетите нашия онлайн магазин zoomagazinche.bg, където ще намерите евтини клетки за хамстер, както и такива, които са с интересна форма и екстравагантен интериор и екстериор с богат избор на цветове.

Цените на клетките за хамстер варират от 20лв. До 179лв., като това зависи от марката , модела, размерите и аксесоарите за клетка, които са включени към комплекта.

Аксесоарите за хамстерска клетка, могат да бъдат:

- Хранилки

-Поилки

-колела за клетка

-Тунели

- Сламени и дървени играчки за хамстер
-Плодови държачи
-Тоалетни за хамстери

- Пясък, който служи за естествена баня за хамстера
- Топки

-Креди и много други

 

 

4 октомври 2023
Защо се използва компресор за въздух при ракията

За да се постигне желаният резултат при аерирането на ракията с компресор за въздух, е важно да се спазват правилните процедури и да се настройва интензивността и продължителността на аерирането спрямо конкретните характеристики на ракията и желания ефект. Това често се извършва под контролирани условия от опитни Ракийни специалисти ;) , които имат опит с този процес и знаят как да го изпълняват по най-добрия начин.

прочети още
4 август 2023
Какво да правя ако кучето ми започне да повръща ?

Едно кратко ръководство за това, какво да предпиемете, като действия ако кучето ви повръща

прочети още
26 юли 2023
Аквариума ми се спука, Какво да правя ?

В тази статия ще намерите бързо ръководство за това, какво да правите аков и се спука аквариума. Най-важното е да спрете всички електрически компоненти от захранването.

прочети още
27 февруари 2023
Как да се преборите с паразитите по домашните любимци

Като собственици на домашни любимци, ние искаме да поддържаме нашите космати приятели здрави и щастливи. Един аспект от тяхното здраве, който често може да бъде пренебрегнат, е защитата им от паразити.

прочети още
27 януари 2023
Помпи за аквариум SOBO

В тази статия ще откриете предимствата на помпите за аквариум на марката SOBO. Асортимента включва продукти, като: Вътрешни и външни филтри за аквариум, фонтанни помпи, компресори за въздух, осветление за аквариуми, нагреватели, филтър медия и много други.

прочети още
19 декември 2022
Как да декорираме аквариума си

Днес ще засегнем темата за това какво да изберем за украса за новия или вече съществуващия ни аквариум.

прочети още
18 януари 2022
Аквариуми , храни и аксесоари за домзшни любимци на изплащане

Стоки за домашни любимци на разсрочено плащане. Сега можете да се възползвате от новото ни предложение за закупуване на храни, аксесоари за домашни любимци, аквариуми и периферия за тяхното оборудване на разсрочено изплащане, с помощта на нашите партньори от TBI Bank.

прочети още
16 януари 2022
ПРОМОЦИЯ 5 % ОТСТЪПКА ЗА ПЪРВА ПОКУПКА

Добре дошли в нашия онлайн магазин zoomagazinche.bg. За новите си клиенти сме приготвили специална изненада. Всички нови клиенти получават 5% отстъпка при първа покупка за стойсност над 60 лева за всички продукти в нашия онлайн каталог.

прочети още
30 декември 2021
Как да изберете подходяща клетка за хамстер

Няколко съвета за бъдещите собственици на хамстер при избора на най-добрата клетка. Стил Вентилация Подходящ размер Сигурност и безопастност на клетката Колела и токи за хамстери

прочети още
22 декември 2021
Как Да Стартирате Новия Си Аквариум | Полензни Съвети за начинаещи акваристи

Няколко съвета за това как да стартирате проекта за своя аквариум в офиса или дома. Как да подготвите аквариума и водата за първите рибки и за това как да поддържате своя аквариум в бъдеще.

прочети още