Какво да правя ако кучето ми започне да повръща ?

Какво да правя ако кучето ми започне да повръща ?
4 август 2023

Ако кучето ви започне да повръща, е важно да се обърне внимание на следните стъпки

  1. Наблюдавайте кучето: Ако забележите, че кучето повръща един или два пъти и след това се чувства добре и нормално, вероятно няма причини за безпокойство. Някои кучета могат да повърнат поради изядени странни предмети или хранене на трава, което често не е проблем. Внимавайте обаче за други симптоми или ако повръщането стане често и нараства.

  2. Ограничете храната: Ако кучето ви повърне, нека не я храним с нова храна в близките часове след това. Дайте му време да успокои стомаха си.

  3. Проверете околната среда: Проверете дали около кучето няма опасни или токсични вещества, които да бъдат изядени и да предизвикат повръщане.

  4. Овлажняване: Уверете се, че кучето има достъп до свежа вода в чиста или нова купичка , за да се предотврати дехидратацията.

  5. Консултирайте ветеринарен лекар: Ако повръщането стане често, се съчетава с други симптоми или кучето изглежда неактивно или безинтересно, най-добре е да потърсите съвет от ветеринарен лекар. Те ще могат да извършат проучване и да определят причината за повръщането, както и да предпишат необходимото лечение.

Не забравяйте, че информацията в този отговор не заменя професионалната консултация с ветеринарен специалист, особено ако има сериозни проблеми със здравето на кучето.

26 юли 2023
Аквариума ми се спука, Какво да правя ?

В тази статия ще намерите бързо ръководство за това, какво да правите аков и се спука аквариума. Най-важното е да спрете всички електрически компоненти от захранването.

прочети още
27 февруари 2023
Как да се преборите с паразитите по домашните любимци

Като собственици на домашни любимци, ние искаме да поддържаме нашите космати приятели здрави и щастливи. Един аспект от тяхното здраве, който често може да бъде пренебрегнат, е защитата им от паразити.

прочети още
27 януари 2023
Помпи за аквариум SOBO

В тази статия ще откриете предимствата на помпите за аквариум на марката SOBO. Асортимента включва продукти, като: Вътрешни и външни филтри за аквариум, фонтанни помпи, компресори за въздух, осветление за аквариуми, нагреватели, филтър медия и много други.

прочети още
19 декември 2022
Как да декорираме аквариума си

Днес ще засегнем темата за това какво да изберем за украса за новия или вече съществуващия ни аквариум.

прочети още
7 март 2022
Какво е важно да знаем за клетките за гризачи

Клетките за гризачи са различи по размер, цени и функции, но въпроса е, как да изберем подходящата къща ? В зависомост от това дали клетката ще е предназначена за заек, хамстер, чинчила, морско свинче, катерица или друг гризач, клетката може да има много разновидности.

прочети още
18 януари 2022
Аквариуми , храни и аксесоари за домзшни любимци на изплащане

Стоки за домашни любимци на разсрочено плащане. Сега можете да се възползвате от новото ни предложение за закупуване на храни, аксесоари за домашни любимци, аквариуми и периферия за тяхното оборудване на разсрочено изплащане, с помощта на нашите партньори от TBI Bank.

прочети още
16 януари 2022
ПРОМОЦИЯ 5 % ОТСТЪПКА ЗА ПЪРВА ПОКУПКА

Добре дошли в нашия онлайн магазин zoomagazinche.bg. За новите си клиенти сме приготвили специална изненада. Всички нови клиенти получават 5% отстъпка при първа покупка за стойсност над 60 лева за всички продукти в нашия онлайн каталог.

прочети още
30 декември 2021
Как да изберете подходяща клетка за хамстер

Няколко съвета за бъдещите собственици на хамстер при избора на най-добрата клетка. Стил Вентилация Подходящ размер Сигурност и безопастност на клетката Колела и токи за хамстери

прочети още
22 декември 2021
Как Да Стартирате Новия Си Аквариум | Полензни Съвети за начинаещи акваристи

Няколко съвета за това как да стартирате проекта за своя аквариум в офиса или дома. Как да подготвите аквариума и водата за първите рибки и за това как да поддържате своя аквариум в бъдеще.

прочети още