Как Да Стартирате Новия Си Аквариум | Полензни Съвети за начинаещи акваристи

Как Да Стартирате Новия Си Аквариум | Полензни Съвети  за начинаещи акваристи
22 декември 2021

За всички нови и начинаещи акваристи


Начинаещите акваристи е препоръчително да започнат с по-малък обем аквариум, като първия ни съвет е да закуят аквариум, който е оборудван с основните компоненти, а именно

( дънна помпа свързана с филтрираща система, капак и осветление). Нужни ще ви бъдат също:

Грунд за дъното, като ви съветваме, да го измиете много добре или най-добре го преварете преди да го сложите в аквариума.


Аерацията в аквариума е от голямо значение


Въздушна помпа / Компресор за въздух към който ще са ви нужни, шлаух и въздушна стена (камък) Компресора обогатява водата на кислород, което кара рибите да растат значително по-бързо. Свържете стената за въздух с компресора посредством шлауха (маркуча) . Дължината на шлауха се определя от това, колко далеч ще бъде поставена въздушната помпа от акварума.

Ако рибите са топло любиви или морски ще трябва да закупите нагревател с термо реле и термометър . Нагласете температурата на 26 градуса по целзии посредством потенциомера.

Декорацията е нещо по-специално, там всеки трябва да декорира аквариума си по свой вкус, но съвета ни е, да не прекалявате с аранжировката. Задължително измийте декорацията с гореща вода. Ако това са изкуствени растения, може с хладка вода.


Показатели на водата в аквариума 


И така стигнахме вече и до същността на цялото това упражнение, а именно пълненето на аквариума с вода. Тук няма нищо сложно, просто наливате до горе. Трябва водата да покрива водната помпа и нагревателя с вода на 100 % . След като вече имаме и вода в аквариума все още не сме готови за финалното упражнение. Изчакайте 24 часа за да паднат нивата на хлора, който е опасен за рибите , през това време включете филтриращата помпата, нагревателя и въздушната помпа . Препоръчваме да имате под ръка тестове за измерване на показателите на водата. Най-практични са тестовете на
JBL 6in1 и JBL 7in1 в тези тестове се съдържа реагент, който реагира на основните показатели на водата, които са най-важни за правилното отглеждане на рибите. Слагайте винаги капки Хлоро стоп в новата вода и бактериален активатор по Ваш избор!

Минаха 24 часа и Вие вече нямате търпение да купите първите обитатели на аквариума.
Доста ентусиазирани начинаещи прибързват много, като закупуват голям брой риби, което е най-грешното нещо, което може да направите в началото. Причината е че те ще са първите риби в тази вода, в която не са стартирали никакви биологични и химични процеси. Рибите трябва да са прекарали минимум 2 седмици. За да започне изграждането на една микрофлора , Рибите трябва да се хранят, за да започнат да се изпръжняват във водата, като при този процес се отделя амоняк и контакта му с водата обогатява съединението с хидроген и се превръща в амоний, който пък от своя страна вдига нивото на
pH.Ако нямате търпение да стартирате по-скоро с по-голям брой риби, можете да си закупите биа активатор. ТПървите хранения на рибите трябва да са след 48 часа, след като са били прехвърлени. Рядко и по малко. Хранете ги по-рядко, дори и гладни да са, не е толкова голям проблем ,от това да се прехранват системно.Не Забравяйте Периодичното Почистване На Вашия Аквариум


Намере някакво решение за чистене на дъното на аквариума. Предлат се сифони специално разработени да засмукват частиците на дъно, като намере някаквъ друг съд, като да се оттича мръсната вода.

Ако е дошъл момента да сменяте водата- направете го, като си приготвите предварително, количеството , което ще източите от старата вода. Идеята на това е да престои водата заради хлора. Източете към 40 % от старата вода, като изключите предварително всичко. Налейте новата вода и не забравяйте да пуснете помпите и нагревателя.

По някога може да ви се появят наслочвания върху аквариума , можете да си закупите гъба с дълга дръжка за почистване на стъклата или магнит, с който можете да почистите стъклото от вътрешния край, без да бъркате вътре.
Периодично наблюдавайте рибите, оборудването , водата и всичко останало. Ако аквариума Ви започне да изпитва затруднения с пречистването на водата и съда ви е повече от 50 литра е добре да планирате закупуването на канистър ( външен филтър за аквариум) , чиято мощ и ефективност е в пъти повече , от колкото дънния филтър . За пълнеж / филтрат можете да използвате едропорести гъби като ги комбинирате с вата, активен въглен или керамични рингове. Резултата не закъснява. Но и не идва на момента.Чистете поне веднъж външния филтър , като измиете гъбите и филтрата.

15 юли 2024
Играчки и аксесоари за домашни любимци: Как да изберем най-доброто

Играчките и аксесоарите не са само забавление за вашите домашни любимци, но и важна част от тяхното развитие и благосъстояние. Те стимулират ума и тялото им, осигуряват им комфорт и им помагат да изразят естественото си поведение.

прочети още
15 юли 2024
Осиновяване на домашен любимец: Какво трябва да знаете

Осиновяването на домашен любимец е благороден акт, който може да промени живота както на животното, така и на вашето семейство. Но преди да направите този важен избор, има няколко неща, които трябва да обмислите.

прочети още
4 октомври 2023
Защо се използва компресор за въздух при ракията

За да се постигне желаният резултат при аерирането на ракията с компресор за въздух, е важно да се спазват правилните процедури и да се настройва интензивността и продължителността на аерирането спрямо конкретните характеристики на ракията и желания ефект. Това често се извършва под контролирани условия от опитни Ракийни специалисти ;) , които имат опит с този процес и знаят как да го изпълняват по най-добрия начин.

прочети още
4 август 2023
Какво да правя ако кучето ми започне да повръща ?

Едно кратко ръководство за това, какво да предпиемете, като действия ако кучето ви повръща

прочети още
26 юли 2023
Аквариума ми се спука, Какво да правя ?

В тази статия ще намерите бързо ръководство за това, какво да правите аков и се спука аквариума. Най-важното е да спрете всички електрически компоненти от захранването.

прочети още
27 февруари 2023
Как да се преборите с паразитите по домашните любимци

Като собственици на домашни любимци, ние искаме да поддържаме нашите космати приятели здрави и щастливи. Един аспект от тяхното здраве, който често може да бъде пренебрегнат, е защитата им от паразити.

прочети още
27 януари 2023
Помпи за аквариум SOBO

В тази статия ще откриете предимствата на помпите за аквариум на марката SOBO. Асортимента включва продукти, като: Вътрешни и външни филтри за аквариум, фонтанни помпи, компресори за въздух, осветление за аквариуми, нагреватели, филтър медия и много други.

прочети още
19 декември 2022
Как да декорираме аквариума си

Днес ще засегнем темата за това какво да изберем за украса за новия или вече съществуващия ни аквариум.

прочети още
7 март 2022
Какво е важно да знаем за клетките за гризачи

Клетките за гризачи са различи по размер, цени и функции, но въпроса е, как да изберем подходящата къща ? В зависомост от това дали клетката ще е предназначена за заек, хамстер, чинчила, морско свинче, катерица или друг гризач, клетката може да има много разновидности.

прочети още
18 януари 2022
Аквариуми , храни и аксесоари за домзшни любимци на изплащане

Стоки за домашни любимци на разсрочено плащане. Сега можете да се възползвате от новото ни предложение за закупуване на храни, аксесоари за домашни любимци, аквариуми и периферия за тяхното оборудване на разсрочено изплащане, с помощта на нашите партньори от TBI Bank.

прочети още
16 януари 2022
ПРОМОЦИЯ 5 % ОТСТЪПКА ЗА ПЪРВА ПОКУПКА

Добре дошли в нашия онлайн магазин zoomagazinche.bg. За новите си клиенти сме приготвили специална изненада. Всички нови клиенти получават 5% отстъпка при първа покупка за стойсност над 60 лева за всички продукти в нашия онлайн каталог.

прочети още
30 декември 2021
Как да изберете подходяща клетка за хамстер

Няколко съвета за бъдещите собственици на хамстер при избора на най-добрата клетка. Стил Вентилация Подходящ размер Сигурност и безопастност на клетката Колела и токи за хамстери

прочети още