Как да изберете подходяща клетка за хамстер

Как да изберете подходяща клетка за хамстер
30 декември 2021

Избор на най-добрата клетка за вашия сирийски хамстер

Когато избирате клетка за вашия хамстер, трябва да вземете предвид няколко фактора. Най-важното е, че искате да изберете клетка, която е достатъчно голяма, безопасна и лесна за почистване. За съжаление, много клетки, които ще намерите в зоомагазините, не отговарят на всички тези изисквания.


Стил на клетка


Основният Ви избор ще бъде между телена клетка (обикновено на пластмасова основа), пластмасова модулна клетка (от вида с много отделения и тръби) или аквариум (със защитен мрежест капак). Всеки стил на клетка има предимства и недостатъци по отношение на лесното почистване, вентилация и сигурност.


По принцип телена клетка с пластмасова тава е най-лесна за почистване; просто повдигнете скарата от дъното, почистете постелката и избършете частта от тел, ако е необходимо. Колкото по-сложна е клетката, толкова по-трудно ще бъде почистването й, което е много важно, ако обмисляте пластмасова клетка с множество отделения и тръби. Тези клетки могат да се превърнат в истинска работа за почистване. Аквариумите не са много трудни за почистване, но могат да бъдат тежки и неудобни за работа по време на почистване. Почистването на клетките не е забавна задача, така че поддържането му лесно ще направи притежаването на хамстер по-забавно.


Вентилация на клетката


Телната клетка е лесно най-добрият вариант за вентилация. Тръбите и затворените отделения на пластмасовите модулни клетки могат да възпрепятстват въздушния поток, така че качеството на въздуха и кондензацията могат да се превърнат в проблеми. По същия начин аквариумите също могат да имат недостатъчна вентилация. Имайте предвид, че отвореността на телените клетки им осигурява добра вентилация, но означава, че трябва да пазите клетката от течения. Пластмасовите клетки и аквариумите предлагат по-добра защита от течения.

Размер на клетката за хамстери


Стремете се към минимум 24 инча на 12 инча и поне 12 инча висок. Въпреки това, за да поддържате вашия хамстер активен и щастлив, опитайте се да вземете по-голяма клетка - когато става въпрос за клетки за хамстери, по-голямото винаги е по-добре.


Хамстерите се нуждаят от достатъчно пространство, за да тичат и играят, а пространството на клетката е важно за това. Като цяло, много клетки, продавани за хамстери, са твърде малки за хамстерите. Имайте предвид, че тръбите, отделенията и вградените колела от пластмасови модулни клетки са твърде малки за много сирийски хамстери.


Сигурност и безопасност на клеткатаРазстоянието между решетките на клетката на сирийски хамстер трябва да бъде не повече от 1/2 инча. Хоризонталните пръти ще позволят известна възможност за изкачване. Проверете вратите на всяка клетка, за да се уверите, че са сигурни, тъй като хамстерите могат да станат доста големи експерти в отварянето на вратите. Металните скоби за болтове, като тези на края на каишка за кучета, могат да бъдат закрепени за „заключване“ на вратите за допълнително ниво на сигурност на телените врати. Ако изберете клетка с множество нива, уверете се, че няма място, където вашият хамстер може да падне на голямо разстояние.

Клетки за сирийски хамстери и дъвчене


Задвижването и способността на хамстерите да дъвчат могат да повлияят на типа клетка, за която са подходящи. Телените клетки имат много предимства, но някои хамстери стават почти обсебващи да дъвчат решетките. Ако предоставянето на достатъчно играчки за дъвчене и средства за борба с скуката не облекчават дъвченето, преминаването към клетка с плътни страни може да е най-добрият вариант. Освен това, когато избирате пластмасова клетка, уверете се, че няма открити ръбове или ръбове от пластмаса, където хамстерът може да започне да дъвче клетката, или вашият хамстер вероятно ще избяга в някакъв момент. Аквариумите обикновено са устойчиви на дъвчене (но се уверете, че капакът е защитен).


Колела и топки за хамстери

Хамстерите трябва да имат колела, но за сирийските хамстери е важно да се уверят, че колелото е достатъчно голямо. Колелата, вградени в пластмасови клетки, понякога са твърде малки за сирийските хамстери. В идеалния случай колелата трябва да имат твърда повърхност и без напречни греди за опора, така че да не се захващат крайници или други части на тялото.


Дълбочина на леглото на клетката за хамстер 


Без значение какъв стил на клетка използвате, уверете се, че можете да осигурите хубав дълбок слой постелка за ровене. Това е най-важно за телените клетки – изберете такава с дълбока тава, за да позволите хубав дълбок слой постелка, а също и да намалите количеството постелка, която вашите хамстери ще избутат или изритат от клетката.

4 октомври 2023
Защо се използва компресор за въздух при ракията

За да се постигне желаният резултат при аерирането на ракията с компресор за въздух, е важно да се спазват правилните процедури и да се настройва интензивността и продължителността на аерирането спрямо конкретните характеристики на ракията и желания ефект. Това често се извършва под контролирани условия от опитни Ракийни специалисти ;) , които имат опит с този процес и знаят как да го изпълняват по най-добрия начин.

прочети още
4 август 2023
Какво да правя ако кучето ми започне да повръща ?

Едно кратко ръководство за това, какво да предпиемете, като действия ако кучето ви повръща

прочети още
26 юли 2023
Аквариума ми се спука, Какво да правя ?

В тази статия ще намерите бързо ръководство за това, какво да правите аков и се спука аквариума. Най-важното е да спрете всички електрически компоненти от захранването.

прочети още
27 февруари 2023
Как да се преборите с паразитите по домашните любимци

Като собственици на домашни любимци, ние искаме да поддържаме нашите космати приятели здрави и щастливи. Един аспект от тяхното здраве, който често може да бъде пренебрегнат, е защитата им от паразити.

прочети още
27 януари 2023
Помпи за аквариум SOBO

В тази статия ще откриете предимствата на помпите за аквариум на марката SOBO. Асортимента включва продукти, като: Вътрешни и външни филтри за аквариум, фонтанни помпи, компресори за въздух, осветление за аквариуми, нагреватели, филтър медия и много други.

прочети още
19 декември 2022
Как да декорираме аквариума си

Днес ще засегнем темата за това какво да изберем за украса за новия или вече съществуващия ни аквариум.

прочети още
7 март 2022
Какво е важно да знаем за клетките за гризачи

Клетките за гризачи са различи по размер, цени и функции, но въпроса е, как да изберем подходящата къща ? В зависомост от това дали клетката ще е предназначена за заек, хамстер, чинчила, морско свинче, катерица или друг гризач, клетката може да има много разновидности.

прочети още
18 януари 2022
Аквариуми , храни и аксесоари за домзшни любимци на изплащане

Стоки за домашни любимци на разсрочено плащане. Сега можете да се възползвате от новото ни предложение за закупуване на храни, аксесоари за домашни любимци, аквариуми и периферия за тяхното оборудване на разсрочено изплащане, с помощта на нашите партньори от TBI Bank.

прочети още
16 януари 2022
ПРОМОЦИЯ 5 % ОТСТЪПКА ЗА ПЪРВА ПОКУПКА

Добре дошли в нашия онлайн магазин zoomagazinche.bg. За новите си клиенти сме приготвили специална изненада. Всички нови клиенти получават 5% отстъпка при първа покупка за стойсност над 60 лева за всички продукти в нашия онлайн каталог.

прочети още
22 декември 2021
Как Да Стартирате Новия Си Аквариум | Полензни Съвети за начинаещи акваристи

Няколко съвета за това как да стартирате проекта за своя аквариум в офиса или дома. Как да подготвите аквариума и водата за първите рибки и за това как да поддържате своя аквариум в бъдеще.

прочети още