Аквариума ми се спука, Какво да правя ?

Аквариума ми се спука, Какво да правя ?
26 юли 2023

 

Какво да правя, ако аквариума ми се спука

Ако аквариума ви се спука, е важно да предприемете незабавни действия, за да предотвратите щети и заплахи за безопасността. Ето какво да правите в такава ситуация:

  1. Изключете всички електрически уреди и осветление около аквариума: Незабавно изключете всички електрически уреди и осветление, които са в близост до спуканата част на аквариума. Това ще намали риска от електрически късове, ако вода е достигнала до електрическите уреди.
  2. Изключете помпата и филтрите на аквариума: Ако имате аквариумни помпи и филтри, изключете ги, за да спрете циркулацията на водата и да предотвратите изливане на водата извън аквариума.
  3. Прекратете подаването на вода: Ако причината за спукването на аквариума е внезапно повишаване на налягането на водата, например при авария на водопровода, уверете се, че сте прекратили подаването на вода към аквариума.
  4. Изхвърлете водата от аквариума: Постарайте се да изхвърлите водата от аквариума в подходящ съд или отпадна канализация. Това ще намали риска от разливане на вода във вашия дом.
  5. Изолирайте зоната: Ако сте успели да изхвърлите водата, изолирайте зоната около спукания аквариум и поставете барикади, за да предотвратите достъп до нея, докато проблемът не бъде отстранен.
  6. Можете да се свържете с нас за да ви дадем съвет и да ви предоставим нов съд / нов аквариум, в който да поставите вашите домашни любимци временно или за постоянно. 

Помнете, че спукването на аквариума може да бъде опасно и да представлява заплаха за вас и вашите домашни любимци. Постъпете бързо и разумно, за да предотвратите разливане на вода и допълнителни щети. Винаги е добре да имате план за аварийни ситуации и да знаете как да реагирате, ако се случи нещо подобно.

4 октомври 2023
Защо се използва компресор за въздух при ракията

За да се постигне желаният резултат при аерирането на ракията с компресор за въздух, е важно да се спазват правилните процедури и да се настройва интензивността и продължителността на аерирането спрямо конкретните характеристики на ракията и желания ефект. Това често се извършва под контролирани условия от опитни Ракийни специалисти ;) , които имат опит с този процес и знаят как да го изпълняват по най-добрия начин.

прочети още
4 август 2023
Какво да правя ако кучето ми започне да повръща ?

Едно кратко ръководство за това, какво да предпиемете, като действия ако кучето ви повръща

прочети още
27 февруари 2023
Как да се преборите с паразитите по домашните любимци

Като собственици на домашни любимци, ние искаме да поддържаме нашите космати приятели здрави и щастливи. Един аспект от тяхното здраве, който често може да бъде пренебрегнат, е защитата им от паразити.

прочети още
27 януари 2023
Помпи за аквариум SOBO

В тази статия ще откриете предимствата на помпите за аквариум на марката SOBO. Асортимента включва продукти, като: Вътрешни и външни филтри за аквариум, фонтанни помпи, компресори за въздух, осветление за аквариуми, нагреватели, филтър медия и много други.

прочети още
19 декември 2022
Как да декорираме аквариума си

Днес ще засегнем темата за това какво да изберем за украса за новия или вече съществуващия ни аквариум.

прочети още
7 март 2022
Какво е важно да знаем за клетките за гризачи

Клетките за гризачи са различи по размер, цени и функции, но въпроса е, как да изберем подходящата къща ? В зависомост от това дали клетката ще е предназначена за заек, хамстер, чинчила, морско свинче, катерица или друг гризач, клетката може да има много разновидности.

прочети още
18 януари 2022
Аквариуми , храни и аксесоари за домзшни любимци на изплащане

Стоки за домашни любимци на разсрочено плащане. Сега можете да се възползвате от новото ни предложение за закупуване на храни, аксесоари за домашни любимци, аквариуми и периферия за тяхното оборудване на разсрочено изплащане, с помощта на нашите партньори от TBI Bank.

прочети още
16 януари 2022
ПРОМОЦИЯ 5 % ОТСТЪПКА ЗА ПЪРВА ПОКУПКА

Добре дошли в нашия онлайн магазин zoomagazinche.bg. За новите си клиенти сме приготвили специална изненада. Всички нови клиенти получават 5% отстъпка при първа покупка за стойсност над 60 лева за всички продукти в нашия онлайн каталог.

прочети още
30 декември 2021
Как да изберете подходяща клетка за хамстер

Няколко съвета за бъдещите собственици на хамстер при избора на най-добрата клетка. Стил Вентилация Подходящ размер Сигурност и безопастност на клетката Колела и токи за хамстери

прочети още
22 декември 2021
Как Да Стартирате Новия Си Аквариум | Полензни Съвети за начинаещи акваристи

Няколко съвета за това как да стартирате проекта за своя аквариум в офиса или дома. Как да подготвите аквариума и водата за първите рибки и за това как да поддържате своя аквариум в бъдеще.

прочети още